De când au apărut pe piața financiară împrumuturile, acestea au fost însoțite de plata unei dobânzi. Nimeni nu îți dădea bani fără să aibă un avantaj la înapoierea lor. Doar că, începând cu 2016, piața nebancară a lansat un produs revoluționar în privința conceptului: împrumutul fără dobândă. Mai exact, primul împrumut de la o companie ifn, al cărui client nu ai mai fost înainte. Super avantajos, nu?

Ce presupune creditul fără plata unei dobânzi?

Acest tip de produs nebancar echivalează cu posibilitatea accesării unei sume de bani (cu o valoare de 1500-2000 Lei) pentru o perioadă de timp determinate (30-45 de zile). Practic, primești banii pentru diverse urgențe, urmând ca valoarea lor, la momentul rambursării, să fie identică. Desigur, în cazul în care încalci regulile la scadență, atunci trebuie să plătești dobânda care se datora în mod legal, alături de penalizările stipulate în contract.

Cât de sigure sunt creditele cu dobândă zero?

Cele mai citite articole

Atât timp cât îți îndeplinești obligațiile contractuale sunt niște împrumuturi foarte sigure. Nu trebuie să plătești dobânda și îți permit să faci ce vrei cu banii împrumutați. Nu sunt recomandate dacă nu dispui de siguranță și responsabilitate financiară. Pentru că orice întârziere la plată echivalează cu plăți și, în caz de nerestituire la timp, cu alte consecințe (poprire pe venit, penalități, înscrierea în Biroul de Credit).

De ce să credite fără dobândă?

Iată care sunt câteva dintre motivele pentru care un împrumut fără dobândă este demn de luat în calcul pentru orice persoană:

  • Primești bani fără să plătești nimic în plus;
  • Obții bani cu împrumut foarte rapid, pentru diverse probleme urgente;
  • Este o soluție financiară pentru acele momente în care nu dispui de banii necesari unei anumite operațiuni (ca să dai un avans, să plătești o factură urgentă, o reparație, etc.);
  • Nu necesită prezentarea unui număr sporit de documente (doar cartea de identitate, o adeverință de salariu sau de venit și un extras de cont);
  • Aprobarea se obține foarte repede, solicitarea, răspunsul, încheierea contractului și primirea banilor realizându-se online.

Cu toate că suma de bani nu este una foarte ridicată, un astfel de împrumut te ajută și la consolidarea istoricului de credit. Împrumuturile rambursate la timp (indiferent de tipul lor) sunt foarte utile pentru creșterea încrederii creditorilor în tine. Și ce poate fi mai ușor de înapoiat decât un împrumut la care nu trebuie să plătești nimic în plus, ci doar ceea ce ai împrumutat?

Sursă: http://toate-credite.com/

Cele mai citite articole