Pentru orice antreprenor din domeniul HoReCa, a găsi un furnizor de dotări cu adevărat bune, este un lucru esențial.

Cercetarea este de bază atunci când vine vorba de evaluarea opțiunilor în materie de găsire a celui mai bun distribuitor de echipamente pentru restaurante, hoteluri, cafenele. Nu ar trebui  să te grăbești, deoarece în acest domeniu graba strică treaba.

TC Romania Crown Cool este un distribuitor autohton prestigios pe care ar trebui  să îl ai în vedere încă de la începutul activității tale, deoarece o investiție inițială premium poate să facă diferența și să îți asigure un demaraj bun în acest sector extrem de concurențial.

Nu ignora importanța pe care un furnizor de dotări HoReCa bun o are pentru afacerea ta!

Calitatea echipamentelor HoReCa va conta întotdeauna, ca și modul de livrare al acestora, rapiditatea cu care se poate realiza service-ul în cazul în care, pe parcursul derulării activității va fi nevoie de anumite activități de mentenanță sau de înlocuire a unor componente defecte ori care prezintă un grad avansat de uzură.

Apelează la dotări achiziționate de la un distributor cu experiență, care nu își permite să aibă clienți nemulțumiți și vei trage astfel cartea câștigătoare.

Pe piața românească de profil există multe firme distribuitoare de echipamente HoReCa, dar precum este lesne de imaginat, ele nu sunt egale și de aceea trebuie ales partenerul cel mai bun de pe piață.

Înainte de a merge mai departe și a face contract cu un distribuitor de acest gen, trebuie  să afli răspunsuri la întrebări precum ar fi:

  • De cât  timp funcționează compania respectivă pe piața de profil din România?
  • Care este calitatea produselor vândute?
  • Care este modul timpul de livrare al acestora?
  • Care este rapiditatea cu care se poate realiza service-ul pe parcursul derulării activității?
  • Se pot obține ușor piesele de schimb necesare unor reparații sau trebuie așteptat vreme îndelungată până sosesc acestea din străinătate?

Și diversitatea bunurilor oferite reprezintă un criteriu important când alegi un distribuitor de echipamente HoReCa, așa încât analizează foarte detaliat catalogul de dotări profesionale pe care furnizorul în cauză le oferă clienților.

Cu cât sunt mai multe produse în catalog, cu atât bugetul final pe care îl vei investi poate fi mai mic (pentru că vei avea de unde alege!), totuși aceasta nu este o regulă, așa încât verifică atent care sunt prețurile de comercializare ale dotărilor dorite de tine.

Fă comparații și vezi dacă merită să faceți un parteneriat pe termen mediu sau lung cu un astfel de furnizor și dacă acest lucru va însemna o reducere a costurilor de reparație și/sau înlocuire prea rapidă a dotării respective.

Cele mai citite articole

Ca antreprenor HoReCa cu siguranță știi că lansarea unui nou restaurant sau doar modernizarea unuia existent, extinderea unei unități de alimentație publică, necesită timp și calcule detaliate.

În general, trebuie  să îți găsești furnizorul la fel cum îți găsești și un bucătar foarte bun: vezi să fie în măsură  să îți personalizeze unitatea în ochii clienților.

Dotări HoReCa noi sau second hand?

În fapt, există două metode de identificare și securizare a dotărilor pentru restaurantul sau alt tip de unitate HoReCa pe care o ai: apelarea la furnizori tradiționali sau orientarea către furnizori de echipamente la mâna a doua.

Întotdeauna este preferabil  să achiziționezi echipamente HoReCa noi, deoarece nu o să ai parte de surprize neplăcute pentru că va trebui  să le schimbi după o perioadă relativ scurtă de funcționarea pe motiv că s-au defectat iremediabil, ori, chiar dacă nu s-au stricat, pur și simplu pentru că sunt uzate moral.

Pentru identificarea unui astfel de furnizor de dotări HoReCa se pot cere recomandări de la alți jucători din acest sector de activitate, dar se poate apela și la cercetarea online făcută personal.

Mai ales antreprenorii începători care nu știu de unde să pornească în căutarea unui furnizor bun, a apela cu încredere la profesioniștii din domeniu reprezintă o resursă valoroasă pe care ar fi bine să o folosească la maxim.

Există inclusiv organizații profesionale unde oamenii cu notorietate în branșă îi pot ajuta pe cei noi  să facă niște alegeri corecte.

Pentru acele unități nou-înființate care au un buget pentru investiții mic, echipamentele la mâna a doua pot fi cel mult un compromis pe termen scurt.

Doar dacă nu au o altă soluție pot să încerce să se axeze pe funcționalitate și nu pe productivitate sau pe o calitate deosebită, dar cu toate acestea trebuie menționat și faptul că aceste echipamente la mâna a doua provin de multe ori de la vreo unitate care a dat faliment și, hai să fim cinstiți, cine și-ar dori să aibă astfel de dotări care poartă o amprentă energetică negativă într-o unitate pe care de-abia și-o înființează?

Sau, chiar dacă nu este vorba de un astfel de caz nefericit, pur și simplu majoritatea echipamentelor ieftine second hand sunt uzate moral și nu le asigură celor ce le cumpără ocuparea unui loc bun în rândul jucătorilor de pe nișa de activitate HoReCa, ceea ce iarăși poate să fie o bilă neagră și un jalon important pe drumul care nu îi va duce spre succes, ci din contră, către eșecul afacerii. Așa încât mai bine nu te gândi la o astfel de soluție, decât dacă nu ai nicio altă variantă de început.

TC Romania Crown Cool are în ofertele destinate pentru antreprenorii din domeniu o paletă vastă de echipamente, utilaje, accesorii, capabilă să satisfacă orice doleanțe pe care aceștia le au, la înalte standarde calitative și la niște prețuri mai mult decât convenabile.

Cele mai citite articole