Importanta ingrijirii dintilor

O buna sanatate dentara are un impact direct asupra sanatatii generale. Sanatatea dentara este foarte importanta, deoarece dintii si gura, in general, sunt in expunere continua la exterior. Acest lucru se traduce practic in mari posibilitati de a contracta bacterii sau tot felul de probleme care pot aparea din aportul de alimente, cum ar fi zaharul, acizii si altele. 

Pentru a preveni tot felul de boli, cel mai bine este sa se efectueze controale periodice la un medic dentist de incredere. Clinicile stomatologice recunoscute au tot felul de instrumente pentru a garanta o gura sanatoasa. Astfel, inainte de a fi nevoie de o extractie molar, medicul va face tot ce tine de el pentru a-l salva.

De ce oamenii nu ar trebui sa se teama de dentist?

Vorbind despre dentist, acest specialist este persoana care sperie multi oameni din cauza fricii de durere. Acesta este un motiv care nu ar trebui sa mai existe deoarece datorita tehnicilor moderne de sedare nu gradul de durere resimtit de pacienti este redus la minimum.

Cele mai citite articole

Pentru a intelege importanta acestei intregi probleme este bine ca pacientul sa se gandeasca la faptul ca ca dintii pe care ii pierde sunt aceeasi pe care ii are de cand si-a schimbat dintii de lapte. Acest lucru inseamna ca, daca se permite o stare proasta a danturii, contractand tot felul de boli, cum ar fi cariile sau petele, acestea vor face in cele din urma dintii sa cada mai devreme decat s-ar fi asteptat. 

Preventia – cel mai bun scut

Pentru a preveni acest lucru si tratamentele viitoare, cum ar fi implanturile dentare, de exemplu, care sunt cu adevarat mai scumpe, o simpla vizita de rutina poate ajuta sa se evalueze starea dintilor si va permite medicului sa  avertizeze cu privire la masurile care trebuie sa fie luate. Daca se trateaza cu indiferenta, problemele dintilor pot persista ducand la pierderea definitiva a lor.

Vizitele periodice la dentist se pot dovedi economice pe termen lung, avand in vedere faptul ca vor ajuta la obtinerea unor economii considerabile cand vine vorba despre tratamente mai complexe si de durata.

Cele mai citite articole