Doar pentru că hainele sunt noi, nu înseamnă că sunt bacterii free. Aveam o iritație urâtă pe tot corpul și nu o puteam lega de niciun produs nou introdus în alimentația mea, așa că am cerut părerea unui specialist. Întrebarea acestuia m-a pus pe gânduri și m-a iluminat: „ Ai probat / cumpărat recent vreo haina nouă?”

Cele mai citite articole

De ce trebuie sa spălăm hainele noi?

  1. Pentru a se păstra cât mai bine, cele mai multe dintre haine sunt tratate cu produse chimice, cu amidon de orez sau cu substanțe folosite ca apret. Aceste susbstanțe pot fi pericualoase pentru persoanele cu o piele sensibilă sau cu sistemul imunitar slăbit – drept urmare, așa ne putem alege cu iritații și alergii provocate de hainele noi proaspăt cumpărate.
  2. Hainele au fost depozitate pentru o perioadă de timp necunoscută, (uneori foarte îndelungată) în medii care favorizează dezvoltarea bacteriilor și a germenilor.
  3. Hainele au fost atinse și probate de un număr mare de oameni. Să nu vorbim despre sezonul reducerilor, unde aproape orice magazin de haine arată ca o piață SH. Nu de puține ori am descoperit bluze pătate cu fond de ten sau deodorant.

Sursa iulia-andrei.ro

Cele mai citite articole