Ce probleme de sănătate poate trăda acneea

Studiile arată că peste 80% din populație a suferit de acnee la un moment dat în viață

Deși este mai des întâlnită în rândul adolescenților, înaintarea în vârstă nu exclude posibilitatea dezvoltării acestei afecțiuni. Schimbările hormonale, bacteriile, stresul sau moștenirea genetică sunt doar câțiva dintre factorii care duc la un ten acneic. Tipul de acnee cu care te confrunți sau zona în care a apărut, pot dezvălui mai multe lucruri decât crezi. Pe lângă dezechilibrele hormonale, acneea poate trăda o serie de afecțiuni mai puțin cunoscute.

Acneea chistică poate indica faptul că suferi de o intoleranță alimentară

Cele mai citite articole

Acneea chistică este una dintre cele mai severe tipuri de acnee, caracterizându-se prin blocarea porilor, fapt care duce la infecție și inflamare. De cele mai multe ori, aceasta este cauzată de schimbările hormonale care apar la pubertate, însă asta nu înseamnă că adulții nu pot fi afectați. În cazul adulților, cei mai mulți au observat o îmbunătățire a calității tenului atunci când au scos din alimentația lor produsele lactate. Renunță la iaurt sau brânză pentru trei săptămâni și, dacă observi o ameliorare, înseamnă că produsele lactate erau factorul declanșator.

Efectele nocive ale soarelui și acneea

Toată lumea s-a confruntat măcar o dată în viață cu puncte negre, apărute mai ales în zona nasului. Însă, când acestea se extind către obraji, trebuie să îți ridici niște semne de întrebare. Medicii dermatologi afirmă că punctele negre din zona obrajilor pot indica faptul că te-ai expus prea mult la soare. Expunerea prelungită la soare și fumatul sunt principalii factori declanșatori. Așa că, pentru a le evita, aplică un strat generos de crema cu SPF și… lasă-te de fumat!

Sursa elle.ro

Cele mai citite articole