De ce poarta vanatorii portocaliu pe echipamente

Camuflajul este cel mai obisnuit lucru pe care un vanator il poate purta in timp ce merge la vanatoare. Il ascunde de prada, astfel incat sa ii fie mai usor sa se apropie. Cand vine insa vorba despre echipament de vanatoare, o noua culoare este utilizata pentru un plus de siguranta. Hainele portocalii sunt tot mai comune pentru vanatori.

De ce portocaliu si nu imprimeul clasic, kaki?

Portocaliul intens este una dintre cele mai vizibile culori pentru ochiul uman. Cu exceptia cazului in care vanatorul este daltonist, cu siguranta va observa aceasta culoare in padure tot timpul anului.

In primul rand, portocaliul intens este necesar pentru siguranta vanatorului. Deoarece portocaliul stralucitor nu este o culoare vazuta in natura, alti vanatori ar vedea-o cu usurinta in frunzis si, dupa ce au auzit un fosnet in tufisuri, pot recunoaste un alt vanator care trece pe acolo. 

Purtarea portocaliului intens  a redus riscul de a fi confundat cu un animal vanat si impuscat in timpul vanatorii. Purtand haine portocalii in timpul vanatorii, probabilitatea de a fi impuscat scade de 7 ori. 

Cele mai citite articole

Chiar si atunci cand legea nu specifica daca imbracamintea portocalie este necesara sau nu, vanatorul trebuie sa aiba intotdeauna la indemana o haina portocalie atunci cand trece prin sau dinspre destinatia de vanatoare.

In cele mai multe state, portocaliul aprins este acum o cerinta. Fiecare stat are propriile reguli si este intelept ca vanatorul sa le cunoasca inainte de a pleca la vanatoare.

Ce fel de portocaliu poarta vanatorii?

Culoarea portocalie pentru imbracamintea vanatorilor este oranj aprins, uneori numita pur si simplu portocaliul vanatorului. Este o nuanta luminoasa, uneori fluorescenta, usor vizibila de la distanta.

In reglementarile de vanatoare, se mentioneaza doar portocaliu intens, iar producatorii de haine de vanatoare folosesc de fiecare data nuanta potrivita.

Cea mai usoara modalitate de a obtine echipamente si haine in nuanta potrivita este o vizita la magazinul de echipamente pentru vanatoare, unde se vor gasi haine portocalii pentru fiecare sezon. Producatorii de haine de vanatoare au pregatite toate nuantele potrivite astfel incat vanatorul sa ramana vizibil atunci cand este pe fondul de vanatoare.

Cele mai citite articole