Copilaria este cea mai frumoasa perioada din viata, in care lumea pare un loc magic. Pentru ca acest lucru sa se intample insa este important ca parintii si adultii din jurul copiilor sa ii ajute pe acestia sa vada astfel lumea, descoperind totodata lumea inconjuratoare.

Cea mai potrivita metoda de a descoperi lumea este prin intermediul jocului, mai ales daca cei mici au la dispozitie jucarii potrivite varstei si nivelului lor de dezvoltare cognitiva. Drept urmare, adultii ar trebui sa fie foarte atenti atunci cand cumpara jucarii pentru copii. Este important sa se tina cont de anumite criterii atunci cand sunt alese acestea, unele dintre cele mai importante fiind: 

  • Varsta copilului 

Un aspect extrem de important de care oamenii ar trebui sa tina cont atunci cand cumpara jucarii pentru copii este varsta acestora. Unele jucarii pot fi chiar periculoase, daca nu sunt adaptate varstei lor. 

De exemplu, copiii sub varsta de 3 ani au tendinta de a baga in gura tot ce au la indemana, astfel ca o jucarie pentru copii mai mari, care are componente de mici dimensiuni, reprezinta un adevarat pericol pentru acestia deoarece le pot inghiti. De asemenea, copiii mai mari au tendinta de a se plictisi de jucariile destinate copiilor mai mici. 

  • Materialul din care sunt realizate 

Cele mai citite articole

Materialul din care sunt realizate jucariile reprezinta un alt criteriu foarte important in alegerea acestora. Materialele de slaba calitate se pot deteriora foarte usor, ducand astfel la ranirea copiilor. In plus, unele tipuri de vopsea folosita pentru colorarea lor pot fi toxice pentru cei mici. 

Tocmai de aceea, tot mai multi parinti au inceput sa cumpere jucarii din lemn. Acestea sunt realizate din materiale naturale, la fel cum este si vopseaua cu care acestea sunt colorate. Drept urmare, pot fi folosite de copii de toate varstele. 

  • Stimuleaza dezvoltarea copiilor 

De asemenea, jucariile ar trebui sa ii ajute pe copii in dezvoltarea lor din toate punctele de vedere, inclusiv a imaginatiei. 

Prin urmare, adultii trebuie sa constinetizeze impactul pe care il poate avea o jucarie asupra copilului si cum ii poate fi de ajutor acestuia. 

Cele mai citite articole