Se spune ca „prima impresie este cea care conteaza”, motiv pentru care primele intalniri ne fac atat de anxiosi. Dar daca crezi ca zicala se refera doar la impresia vizuala… te inseli foarte tare! Sunt multe detalii ale comportamentului nostru care, fara sa fim constienti, vorbesc despre noi insine, cum suntem, ce ne dorim, ce ne place etc.

Limbajul corpului, privirea si tonul vocii sunt un exemplu clar ca exista lucruri la fel de importante sau mai importante decat cuvintele si fizicul, intrucat sunt gesturi care transmit o serie de mesaje pe care creierul le proceseaza chiar daca nu suntem constienti de asta. Daca vrei sa stii cum sa te comporti la o prima intalnirematrimonialeromania.com ne ofera cele mai utile sfaturi despre cum sa ne comportam, la ce sa ne asteptam si despre ce sa vorbim la o prima intalnire.

Sfaturi pentru prima intalnire

Pe cat de diferiti suntem unul de celalalt, exista sentimente si emotii care sunt universale. Impartasim anumite detalii care, in general, aproape tuturor le plac sau nu le plac. Ceea ce cautam de obicei la o prima intalnire este sa stim daca putem avea incredere in cealalta persoana sau daca, dimpotriva, vedem comportamente care declanseaza semnalul de alarma. Prin urmare, exista cateva linii directoare simple care ne vor ajuta sa generam un climat de incredere si „buna vibratie” care vor face din prima noastra intalnire o seara de neuitat. Iata sfaturile noastre pentru primele intalniri :

  • Pregatire : o data incepe cu mult inainte de momentul intalnirii. Este important sa ne simtim bine in pielea noastra, lucru care presupune o pregatire prealabila.
  • Ingrijirea personala fara a exagera : plasticitatea excesiva poate genera neincredere, asa ca iti recomandam sa alegi haine care te flateaza dar cu care te simti confortabil. Daca exista ceva care ne face sa ne simtim inconfortabil, chiar daca este vorba de pantofii nostri, poate deruta pe celalalt si il poate determina sa creada ca asa simtim din cauza prezentei sale.
  • Limbajul corpului : exista momente in care atitudinea, postura si gesturile dezvaluie multe despre cum ne simtim. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand vorbim despre sentimente negative precum nesiguranta, anxietatea sau plictiseala. In acest sens, cheia este naturaletea, asa ca incearca sa fii tu insuti, fii sincer si calm.
  • Alege un loc potrivit : cel mai recomandabil este sa alegeti un loc public pentru prima intalnire. Ne va face sa ne simtim mai in siguranta si ne va face mai usor sa incheiem rapid data daca nu merge bine. Majoritatea portalurilor de servicii matrimoniale recomanda sa ai prima intalnire intr-un restaurant, nu doar pentru ca felul in care mananci spune multe despre o persoana, ci si pentru ca limiteaza in mod natural durata intalnirii. Oriunde ar fi, incercati sa faceti din el un loc placut, care sa va permita sa aveti o conversatie fara distrageri.
  • Arata interes : un aspect cheie la o prima intalnire este sa stii sa asculti. Interesul nostru trebuie sa fie real si, intr-o conversatie, ne va oferi o multime de informatii esentiale despre cealalta persoana. Aratati ca acordati atentie contactului vizual bun, pentru ca a nu privi cealalta persoana poate da un sentiment de absenta.

Unde sa mergi la prima intalnire

Dupa cum am discutat in sfaturile noastre, locul in care are loc o intalnire poate fi decisiv. Este de preferat sa alegi un loc public, pentru ca trebuie sa tii cont ca data poate merge bine sau poate merge prost (mai ales daca este cineva pe care l-ai intalnit online). Daca totul merge bine, data ar putea fi prelungita in alta parte, dar daca nu te simti confortabil, poti oricand sa inchei intalnirea intr-un mod mai putin agresiv.

Cele mai citite articole

Ar trebui sa fie un loc neutru si linistit care sa favorizeze linistea si un sentiment de confort. Este important sa poti purta o conversatie, pentru ca la urma urmei, abia atunci vei reusi sa-l cunosti bine pe celalalt. Evitati locurile cu lumina slaba, cu muzica excesiv de tare, cu prea multi oameni sau prea mult zgomot. Tine minte ca in centrul atentiei ar trebui sa fii tu , nu ceva in mediu.

Daca iti domina nervii, o plimbare in parc va fi mereu relaxanta; Daca nu vrei ca intalnirea ta sa fie foarte lunga, te poti intalni oricand la o cafea intr-un loc frumos. Cu toate acestea, daca aveti asteptari mari, va puteti intalni oricand la cina.

La ce sa te astepti la o prima intalnire

Raspunsul la aceasta intrebare va depinde intotdeauna de asteptarile tale cu privire la acea alta persoana. O prima intalnire in scop de divertisment (sau o intalnire pentru sex ocazional) si fara pretentii de viitor nu este acelasi lucru cu o intalnire cu cineva la care tii sau cu care crezi ca ai putea avea o relatie.

In orice caz, nu uitati ca o prima intalnire este un contact ; este mai bine sa nu te astepti prea mult de la ea, fii realist si bucura-te de el. Daca totul merge bine, este foarte probabil sa fie o a doua si o a treia.

Cele mai citite articole