Ce cămașă de bărbați alegi pentru vară: de in sau bumbac?

Cu siguranță mulți bărbați se luptă cu această dilemă. Pe măsură ce se apropie de o perioadă de temperaturi mai ridicate, ei se interesează în special de confortul lor termic. Ce material de camasi ieftine barbati vor funcționa mai bine în timpul verii? În articolul de mai jos vei găsi răspunsul la această întrebare.

Ce este inul?

Inul este o fibră complet naturală făcută din tulpini de in. Se crede că acest material a fost folosit pentru a confecționa haine încă din Egiptul Antic acum 4.000 de ani. Cu toate acestea, Belfast a devenit ulterior capitala inului, unde a fost produs cel mai mult în epoca victoriană.

Cămașă din in sau bumbac – care este diferența?

Bumbacul este o altă fibră naturală care crește sub forma unui fel de puf în jurul semințelor de bumbac. Din el se formează un fir, care la rândul său este utilizat pentru producerea de țesături și îmbrăcăminte. Materialul a câștigat popularitate în special în epoca industrială a filării bumbacului. 

De ce o cămașă de in este mai bună decât cămașă de bumbac vara?

Inul este un material foarte respirabil, care prezintă și proprietăți absorbante. Aceasta înseamnă că vei rămâne rece mai mult timp și că materialul va absorbi efectiv umezeala. Acest lucru face ca aceste camasi de IN să fie perfecte pentru vară, precum și în cazurile în care lucrezi sau rămâi în locuri în care nu există aer condiționat.

Cele mai citite articole

Deci inul este întotdeauna mai bun decât bumbacul? Merită să alegi mereu o cămașă de in în locul uneia de bumbac? Desigur, nu există un răspuns clar aici. Sfatul este să alegi întotdeauna în funcție de preferințele tale. Depinde și de unde îți vei purta cămașa. 

Cu toate acestea, o cămașă de in este o alegere excelentă pentru toate ocaziile casual, cum ar fi evenimente de familie sau plimbări, ori, de asemenea, pentru o zi obișnuită la serviciu. Inul va fi grozav cu multe elemente diferite ale garderobei tale: pantaloni chino, blugi sau chiar pantaloni scurți. Deoarece inul câștigă forță doar odată cu vârsta și este durabil, merită cu siguranță să investești într-o cămașă de in de înaltă calitate, așa cum sunt cele de pe site-ul Gama.ro. Acest material este, de asemenea, ușor de întreținut: nu necesită curățare chimică, iar eventualele cute pot fi îndepărtate prin călcarea rapidă a unei cămăși umede. În plus, este mai ecologic, datorită modului de realizare.

Când este mai bună o cămașă de bumbac?

Când te uiți la stilul formal, bumbacul va fi lider aici. Datorită regularității texturii, este o alegere excelentă pentru acest tip de creație. În timp ce inul este un material destul de sfărâmicios și poate părea mai puțin elegant în timp, bumbacul va rămâne în formă multă vreme.

Cele mai citite articole