Unul dintre primele avantaje ale acestui tip de croială prezent al o cămașă (și nu numai) este faptul că oferă un aer tineresc persoanei care o poartă. Astfel, acest stil oferă bărbatului în cauză o imagine modernă, perfectă pentru un interviu de angajare sau pentru o întâlnire de afaceri. În plus, stilul acesta, spun cei ce se pricep, este acum foarte folosit de actori și cântăreți pe Covorul Roșu. Deci, este puțin probabil, mai ales dacă  vorbim de cămăși slim-fit, ca ele să se demodeze în viitorii ani.

Pe de altă parte, nu se poate nega nici faptul că această croială este mai confortabilă decât cele tradiționale (dacă piesa vestimentară este corect aleasă). În plus, oferă un sentiment de securitate bărbaților care nu poartă în mod obișnuit costum.

Cămășile slim fit au beneficiul că se pot purta cu costume formale și cu o pereche de pantofi eleganți bărbați, dar, de asemenea, se poate schimba complet stilul la unul casual, adăugând un pulover, niște blugi sau o jachetă în trend.

Categoric, acest tip de croială slim fit permite să dea o notă mai prietenoasă chiar și costumelor scorțoase, office, atât de detestate de către mulți bărbați. Cămășile din această gamă sunt potrivite pentru evenimente formale și informale. Merg perfect la o întâlnire de afaceri sau o nuntă, dar, de asemenea, pot ca să fie purtate fără probleme chiar și la o întâlnire ocazională cu prietenii la club sau, de ce nu, la o întâlnire romantică.

Ce recomandări trebuie urmate pentru a alege cămașa slim fit potrivită? 

O să zici că totul arată grozav în teorie, însă în practică, nu e așa ușor să cumperi cămașa care să te avantajeze. Așa este. Spre deosebire de blugi, de exemplu, nu este vorba pur și simplu de a merge la un magazin sau a intra pe un site de fashion și de a alege orice cămașă slim fit de acolo, ci există și o importantă serie de aspecte care ar trebui luate în considerare pentru a face achiziția cea mai bună în materie de cămăși slim fit.

În linii generale, ar trebui ca să ai în vedere următoarele recomandări ale specialiștilor:

●  Lungimea mânecii

Cele mai citite articole

Puțini știu că, la o cămașă perfectă (inclusiv slim fit), mâneca se extinde dincolo de încheietura mâinii, ieșind cu un cm din mâneca jachetei. Deci, cum faci o  măsurătoare corectă? De la capătul manșetei până la umăr (nu până la axilă!).

●  Circumferința taliei

Acest parametru se măsoară la nivelul buricului. Dacă vrei să îți cumperi o cămașă slim fit, adăugă 8 cm la rezultat. Dacă preferi cămășile obișnuite, adăugă 15 cm.

●  Circumferința gâtului

Aceasta se măsoară chiar sub mărul lui Adam, în partea de jos a gâtului. Mărește rezultatul obținut cu lățimea unui deget. De ce? Un guler perfect ca dimensiune este unul care iese în zona gâtului până la lățimea unui deget.

●  Lățimea mânecii

Aceasta este distanța dintre ambele cusături ale mânecii, în punctul său cel mai înalt, adică umărul și lungimea axilei: îl vei măsura de la linia de cusătură a gulerului până la partea de jos a cămășii, în cel mai lung punct, adică pe linia coloanei vertebrale.

●  Circumferința pieptului

Este o dimensiune care se măsoară la înălțimea pieptului și la rezultatul obținut se adaugă 8 cm (cămașă slim fit) sau 15 cm (cămașă regular fit).

●  Manșeta

Circumferința manșetei se alege proporțional cu dimensiunea cămășii, dar poate fi ajustată și cu ajutorul butonierei și un nasture sau cu un buton. O mânecă cu nasturi arată bine pentru ocaziile casual, în timp ce butonii vor fi folosiți pentru ieșirile oficiale care necesită o ținută elegantă.

Unde găsești cămăși slim fit frumoase. În magazinul online Gama.ro!

Cele mai citite articole