Oamenii trebuie să mănânce și în vremea pandemiei, așa încât nu e de mirare că în afară de farmacii, magazinele alimentare și unitățile HoReCa care livrează mâncare la domiciliu sunt singurele business-uri care prosperă în această perioadă dificilă prin care umanitatea este forțată să treacă.

Alimentele transmit sau nu coronavirusul?

Această întrebare este acum pe buzele tuturor.

Răspunsul nu este ușor de dat, însă dacă luăm în calcul ceea ce se cunoaște până în prezent din studiile efectuate de cercetătorii care lucrează în cele mai renumite institute ale lumii, nu mâncarea propriu-zisă este o sursă importantă de infecție cu coronavirus, ci mai degrabă manipularea defectuoasă a alimentelor, efectuată de persoanele ce vin în contact cu ea de la momentul preparării, ambalării și până în momentul livrării acestora.

Cercetările realizate în acest sens sugerează că există un risc mai mare de infectare cu coronavirus provenind din partea altor persoane bolnave decât de la respectivele produse alimentare consumate. O distanțare socială și o igienă bună sunt esențiale pentru limitarea numărului de infectări.

Respectă cu strictețe recomandările igienico-sanitare și nu vei avea probleme în desfășurarea activității pe timpul pandemiei!

Dacă deții o unitate fast food și ești un maniac al curățeniei și al respectării procedurilor interne pe toate fazele, de la prepararea mâncării și până la finalizarea livrării comenzilor, ai toate șansele să obții profituri bune și în această perioadă de criză.

Evident, ar trebui să îți adaptezi și meniul la noile condiții din timpul acestei pandemii, în funcție de preferințele consumatorilor.

Abia acum o să îți dai seama cât de bine îți prind cele două sau mai multe friteuze profesionale pe care ți le-ai achiziționat cam cu strângere de inimă în trecutul apropiat, pe vremea când mai considerai că una singură îți era mai mult decât suficientă pentru nivelul de dezvoltare al afacerii tale.

Uite că acum ele lucrează la foc continuu, deoarece nimic nu e mai plăcut în autoizolare (dacă ești client) decât să te uiți la film împreună cu cei din casă în timp ce ronțăi niște cartofi prăjiți sau niște aripioare de pui, așa cum doar la o unitate fast food bună poți să comanzi telefonic sau online.

Cele mai citite articole

Specialiștii au zis deja că virusul moare la peste 70 de grade Celsius, deci în faza de preparare a alimentelor prăjite la friteuză, micul ucigaș tăcut nu are nicio șansă de supraviețuire.

De ce dotarea cu friteuze profesionale este benefică pentru afacerea ta fast food în 2020?

La friteuza profesională se pot pregăti tot soiul de alimente rapide, nu doar cartofi prăjiți și aripioare de pui, ci și pește, chiar și gogoșele, creveți etc.

În ciuda faptului că cercetătorii au constatat că virusul rămâne viabil pe carton, oțel inoxidabil și plastic pe diverse perioade, precum am menționat deja, riscul de a contracta COVID-19 de la produsele alimentare este scăzut.

Chiar dacă coronavirusul poate fi detectat pe un obiect, cum ar fi o cutie de carton cu rol de ambalaj de livrare al unor produse fast food, asta nu înseamnă că se activează pur și simplu.

Cu ajutorul mănușilor, consumatorii pot deșerta mâncarea primită în recipientele lor personale și să arunce rapid ambalajele. După care să își igienizeze corect mâinile printr-o spălare corectă cu apă și săpun, eventual prin aplicarea și de dezinfectant

Carantina este stresantă, orice s-ar spune. Și în timp ce perspectiva de a fi 2, 4, 8 sau 12 săptămâni blocat în casă îi poate face pe oameni să spună că ideea de a face singuri pâine proaspătă și meniuri complexe după videoclipurile gastronomice existente pe YouTube e super, avântul poate să îi părăsească pe entuziaști mult mai devreme decât ar putea crede. Și atunci a comanda mâncare fast food devine extrem de atractivă pentru mulți dintre ei.

Și astfel cei ce prepară și livrează acasă meniuri rapide intră în acțiune.

Vrei și tu să fii unul dintre ei? Dotează-ți bucătăria profesională cu toate echipamentele de care ai nevoie și vei intra în grupul select al întreprinzătorilor care au răzbit în timpul pandemiei.

De unde poți comanda echipamentele HoReCa necesare? De la TC Romania Crown Cool, evident! Intră pe site-ul lor chiar acum!

Cele mai citite articole