Deși aspectul fizic nu este cel mai important, acesta joacă un rol important în starea de spirit a unei persoane și o ajută să fie încrezătoare în forțele proprii. De aceea, orice nemulțumire referitoare la felul în care arătăm poate avea un puternic impact emoțional și poate afecta în mod serios încrederea de sine a unei persoane.

De aceea, operațiile estetice au devenit din ce în ce mai solicitate, cu precădere de către femei. Ce fel de intervenții pot fi de ajutor în această privință? Care sunt aspectele de care reprezentantele sexului frumos se dovedesc a fi cele mai nemulțumite? Iată câteva dintre cele mai populare proceduri estetice la care apelează femeile.

Mărirea sânilor

Toate femeile își doresc un bust cât mai voluptos, iar multe dintre ele sunt dispuse să urmeze o operație estetică pentru a obține exact ceea ce își doresc. De aceea, mărirea sânilor cu implanturi mamare a devenit probabil cea mai populară procedură de ordin estetic în rândul acestora.

Pentru această procedură, se folosesc în general implanturi din silicon, cu o formă și o textură cât mai naturale. Un medic cu experiență va ține cont de forma corpului pacientei și va recomanda doar implanturi care să se potrivească și să asigure o siluetă cât mai armonioasă.

Rinoplastia

Un nas mai proeminent poate avea un impact asupra aspectului feței, în cazul în care acesta nu se află tocmai în armonie cu celelalte trăsături. De aceea, rinoplastia este o altă intervenție extrem de populară. Aceasta presupune micșorarea nasului și remodelarea acestuia astfel încât trăsăturile feței să fie simetrice, iar acestea să aibă un aspect cât mai plăcut.

Liposucția

Din dorința de a avea silueta perfectă, majoritatea femeilor sunt dispuse să apeleze la numeroase metode pentru a o obține. Uneori, există riscul ca unele depozite de grăsime să fie foarte persistente, iar dieta și exercițiile fizice să nu ofere tocmai rezultatul dorit. 

În astfel de situații, se poate apela la liposucție, prin care grăsimea în exces va fi îndepărtată, iar corpul va fi remodelat. Aceasta constă în realizarea unor mici incizii în zonele de unde se dorește îndepărtarea țesutului adipos și introducerea unor mici tuburi prin care acesta va fi aspirat.

Blefaroplastia

Cele mai citite articole

Pleoapele căzute pot contribui la îmbătrânirea feței și, în anumite situații, pot chiar să obstrucționeze câmpul vizual. În aceste situații, se recomandă intervenția de blefaroplastie. Aceasta presupune realizarea unor mici incizii în preajma ochilor pentru a ridica pleoapele și a îndepărta eventualele depozite de grăsime de sub ochi. Astfel, se poate îmbunătăți fizionomia, fața căpătând automat un aspect mult întinerit.

Liftingul facial

Apariția semnelor de îmbătrânire ale pielii este un fenomen temut, pe care femeile doresc să-l întârzie cât mai mult posibil. Însă, odată ce acestea încep să își facă apariția, ele apelează la proceduri precum liftingul facial. Acesta se poate realiza chirurgical și presupune, practic, realizarea unor mici incizii pentru a ridica și a netezi pielea, astfel oferindu-i un aspect uniform.

Intervențiile estetice sunt o modalitate de a ajuta femeile nemulțumite de anumite aspecte ale siluetei sau fizionomiei lor să arate exact așa cum își doresc. Dacă și tu dorești să urmezi o astfel de procedură, ia legătura cu un specialist și explică-i acestuia ce îți dorești. Apoi, el te va sfătui cu privire la tehnicile pe care le aveți la dispoziție și îți va spune ce rezultate puteți obține.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica

Cele mai citite articole