Machiaj de zi pentru birou: 4 idei pentru un look impecabil

Machiajul pentru locul de muncă este adesea comparat cu make-up-ul de zi deoarece oferă naturalețe și aspect îngrijit tenului. Chiar dacă dimineața te vei trezi cu semne de oboseală sau cu alte imperfecțiuni, precum liniile fine, pete sau coșuri, îți va fi ușor să le estompezi cu câteva produse calitative de fard.

Vei găsi tot arsenalul de produse pentru un machiaj office de zi chiar aici  https://www.sephora.ro/shop/machiaj-c302/ . Fii gata pentru un look business și feminin care o să întoarcă privirile tuturor din birou și încearcă ideile următoare în funcție de tenul, forma feței și culoarea ochilor tăi. Alege-le pe cele mai bune!

Idee make-up 1: Scoate culoarea ochilor în evidență

Pentru machiajul ochilor folosește o bază corespunzătoare pentru ca produsele să se fixeze o perioadă îndelungată fără a fi nevoită să faci des retușuri, apoi aplică paletele cromatice potrivite pentru nuanțele ochilor tăi. Cu toate acestea, nu uita că pentru un machiaj de zi sau pentru locul de muncă se recomandă să folosești culori pastelate și discrete în defavoarea celor puternic pigmentate.

Ochii verzi și ochii căprui. Cele două nuanțe au foarte multe palete cromatice asemănătoare care se potrivesc, printre cele mai frumoase sunt tonurile de: auriu, violet, alb, argintiu, bronz, maro închis, nude, bej, kaki și liliac.

Ochii albaștri. Ochii albaștri pot fi puși în evidență prin culorile: piersicii, maro, violet, galben, caisă, gri și chiar anumite tonuri ușoare de albastru.

Ochii negri. Ochii negri sunt mai rari, însă la fel de frumoși și atrăgători ca celelalte nuanțe. Astfel, poți încerca tonurile de: negru, gri, verde, albastru pastel, bronz, bordeaux, auriu și chihlimbar.

Idee make-up 2: Cat-eye

Cele mai citite articole

Machiajul cat-eye este elegant, feminin și senzual deopotrivă. Poate fi purtat pentru orice activitate cotidiană, dar și pentru evenimentele de seară, oferindu-i machiajului un aspect dramatic. Există mai multe modele prin care poți realiza machiajul în funcție de grosimea și lungimea codiței, însă păstrează un look cât mai natural.

Găsește unghiul potrivit. Folosește o pensulă sau un creion și trasează o linie pe pleoapa superioară, apoi încearcă să faci una simetrică la celălalt ochi. Unește cu o altă linie codița de mijlocul pleoapei superioare și umple spațiul dintre cele două.

Folosește un tuș de calitate. Lucrează ușor și cu produse rezistente pentru ca machiajul tău să nu curgă sau să se usuce. În cazul în care greșești, șterge repede cu un bețișor de urechi și continuă de umplut codița. Este posibil să nu îți iasă simetric la primele încercări, însă cu timpul vei reuși numaidecât!

Idee make-up 3: Mascara și dermatograf

Unul dintre cele mai rapide și ușoare idei de make-up pe care le poți folosi zilnic este să pui în evidență frumusețea ochilor tăi cu mascara și dermatograf aplicat pe pleoapa inferioară. Dacă îți dorești, poți adăuga și o pată de culoare de fard, în funcție de nuanța ochilor tăi și, bineînțeles, să conturezi natural sprâncenele cu o nuanță apropiată culorii părului tău.

Idee make-up 4: Machiajul pentru ten și buze

După ce ai descoperit 3 dintre cele mai îndrăgite idei de make-up pentru ochi, este important să iei în considerare și realizarea unui machiaj de ten simplu, rapid și pregătit pentru o zi plină de activități. Înainte de toate, folosește cu încredere un primer!

  • Fond de ten. În funcție de particularitățile pielii tale, alege fondul de ten potrivit pentru a acoperi tenul și a-i oferi acestuia un aspect uniform.
  • Corector. Aplică corectorul pe imperfecțiunile de la nivelul feței: acnee, riduri, semne de oboseală, pete.
  • Contur. Conturul se realizează în funcție de forma feței tale. De exemplu, pentru fața ovală trebuie să conturezi zona tâmplelor, zona de sub pomeți și sub linia bărbiei. 
  • Blush și highlighter. Blush-ul se aplică în special pe pomeți, iar iluminatorul deasupra pomeților, pe mijlocul frunții, nasului și bărbiei.
  • Rujul. Asemeni fardului de ochi, optează pentru nuanțe pastelate sau nude.

Cu un machiaj deosebit și natural te vei simți mai încrezătoare la locul de muncă, iar cei din jurul tău vor aprecia stilul, atitudinea și înfățișarea ta. Fii întotdeauna feminină și elegantă cu un machiaj de bun gust!

Cele mai citite articole