In general, daca s-a pierdut unul sau mai multi dinti ca urmare a leziunilor parodontale sau a altor probleme, este posibil sa fie nevoie de aceste implanturi. Comparativ cu proteza partiala, acesti dinti implantati ofera rezultate de lunga durata si sunt insurubati permanent la maxilar. 

Nu va trebui sa existe griji cu privire la scoaterea lor inainte de culcare in fiecare noapte. Procedura este sigura, nedureroasa si poate fi adaptata nevoilor oricarui pacient. In plus, fast and fixed este o solutie rapida prin care se pot obtine implanturile astfel incat cavitatea bucala sa arate si sa functioneze normal, chiar daca noii dinti inca se mai integreaza in maxilar.

Care sunt procedurile implicate?

Cele mai citite articole

Este necesar sa se gandeasca la implanturile dentare ca la solutii dentare personalizate. In functie de numarul de dinti lipsa, de prezenta sau absenta bolilor (cum ar fi diabetul si ciroza) si de tipul de implant ales, procedura poate implica:

  • Inlocuirea unui singur dinte: Un implant si o coroana pot inlocui un singur dinte lipsa.
  • Inlocuirea mai multor dinti: Daca lipsesc mai multi dinti (sau toti), se poate opta pentru o punte completa sustinuta de implanturi sau o proteza completa pentru a obtine un nou set de dinti albi si stralucitori.
  • Ridicarea sinusurilor: Daca lipsesc dintii din maxilarul superior, dintii noi pot fi dificil de implantat. Acest lucru este cauzat in principal de cantitatea insuficienta de os din maxilarul superior si de apropierea sa de sinus. Cu toate acestea, prin aceasta augmentare, se poate ridica cu usurinta podeaua sinusurilor si se pot obtine cele mai bune rezultate.
  • Modificarea crestelor osoase: Pot exista anumite deformari in maxilarul superior sau inferior care pot lasa osul insuficient pentru a plasa implanturile. Modificarea crestei presupune indepartarea deformarilor si corectarea nivelului de insuficienta osoasa prin adaugarea osului sau a unui inlocuitor osos in maxilar. Este unul dintre cele mai avansate tratamente stomatologice si produce cele mai bune rezultate.

Toate aceste interventii au facut ca acum sa fie posibil ca dintii sa fie inlocuiti mult mai usor, inclusiv in cazul pacientilor cu diferite afectiuni medicale. 

Cele mai citite articole