Oricare ar fi stilul vestimentar care te reprezintă, hainele din garderobă sunt indispensabile. Pentru că-ți dorești să arăți impecabil și să porți hainele cât mai mult timp, ai nevoie de articole confecționate din materiale de înaltă calitate.

Nu știi cum să alegi haine de calitate pentru garderoba ta? Descoperă care sunt detaliile la care merită să fii atent.

Verifică materialul

Primul aspect pe care trebuie să-l verifici atunci când cumperi un articol vestimentar este materialul. Astfel, dacă vrei să-ți îmbogățești colecția de haine, poți alege piese din bumbac, lână, cașmir sau mătase. Aceste materiale sunt recunoscute pentru calitatea lor și chiar dacă prețul articolelor este mai ridicat, vei beneficia de avantaje pe măsură.

De exemplu, bumbacul este o fibră extrem de versatilă, pe care o poți integra în garderobă. Hainele din bumbac sunt rezistente și potrivite pentru orice eveniment, mai ales că nu rețin mirosuri și umiditate. Acest lucru îți aduce un plus de confort de fiecare dată când porți haine din bumbac, o țesătură hipoalergenică. Inspiră-te din colecția Michael Kors pentru bărbați și poți alege piese din bumbac de calitate, fie că ești în căutare de hanorace, tricouri sau pantaloni.

Uită-te la detalii

Pe lângă materialul de calitate, atunci când cumperi piese vestimentare noi, trebuie să fii atent și la detalii. Atunci când verifici hainele, uită-te dacă au cusături cu aspect inestetic sau ațe vizibile, care te pot deranja. Modul în care sunt realizate cusăturile determină rezistența articolelor vestimentare, așa că nu trebuie să omiți acest pas.

Verifică și nasturii, care trebuie să fie stabili și acordă atenție fermoarelor, care să se închidă perfect. Detaliile mici au un rol major în aspectul final al pieselor vestimentare și îți garantează confortul.

Nu omite etichetele

Cele mai citite articole

Înainte să cumperi un articol vestimentar, nu ezita să verifici și etichetele, unde vei găsi toate informațiile de care ai nevoie. Astfel, vei afla cum se spală articolul pe care îl cumperi, cum se calcă și alte detalii utile despre materialul din care este confecționat.

Poți să-ți îndrepți atenția către piesele vestimentare realizate din bumbac, care pot să aibă în compoziție și materiale sintetice, precum poliesterul sau viscoza. Este recomandat ca materialele sintetice să nu depășească un procent de 10%, pentru a preveni ruperea și lărgirea hainelor după doar câteva purtări. Poți opta pentru haine din bumbac, lână sau mătase care vor rezista în timp, indiferent de numărul purtărilor.

După ce citești eticheta fiecărei piese, poți să verifici și căptușeala ei. Ideal ar fi să alegi o piesă vestimentară căptușită și prevăzută cu tivuri, pentru un aspect plăcut.

Recunoaște hainele de calitate inferioară

Poți să vezi prin materialul unei bluze? Cel mai probabil ai de-a face cu o piesă vestimentară de calitate îndoielnică, așa că nu este indicat să o iei de pe rafturi. Totodată, dacă materialul unui articol vestimentar este lipit și nu cusut, lasă-l deoparte. Cusăturile rezistă mai bine în timp, în timp ce un material lipit se poate desprinde cu ușurință. Folosește același principiu și în cazul încălțărilor sau a genților realizate din piele.

Include în dressing haine de calitate și nu uita de finisaje! Articolele vestimentare rezistente și de calitate nu prezintă cusături inegale, ci au tivuri realizate corect și feronerie rezistentă, care nu se destramă după prima purtare.

Pentru că meriți haine de cea mai bună calitate, investește în articolele potrivite! După o reorganizare atentă a garderobei, alege din magazine piesele perfecte, pe care să le porți în fiecare sezon.

Cele mai citite articole