Produsul lapte praf este lapte de vaca, din care se evapora cea mai mare parte a apei. Acesta nu trebuie confundat cu laptele condensat, care este foarte indulcit si nu este potrivit pentru hranirea nou-nascutilor. Laptele praf are unele avantaje fata de laptele proaspat. In primul rand, este bine sterilizat in timpul gatitului, iar in momentul in care deschizi cutia, nu prezinta niciun fel de bacterii. In al doilea rand, este mai ieftin decat laptele proaspat in multe parti ale lumii. In al treilea rand, poate fi pastrat la nesfarsit in cutii nedesfacute fara refrigerare (o cutie deschisa de lapte praf, nefolosita complet, trebuie pastrata la frigider). Laptele proaspat are de obicei un gust diferit in functie de producator, asa ca atunci cand cumperi, acesta trebuie sa fie pe gustul copilului sau sa se obisnuiasca cu el. Laptele praf are acelasi gust ca si laptele proaspat, insa este digerat putin mai usor.

Lapte praf – Avantaje

Daca te intrebi de ce oamenii prefera totusi laptele proaspat, ar trebui sa stii ca principalele motive sunt, in primul rand, obisnuinta, iar in al doilea rand, gustul laptelui proaspat. De obicei, atat adultilor, cat si copiilor mai mari nu le place gustul laptelui praf. Insa copiii mici il iubesc foarte mult si rareori obiecteaza atunci cand sunt transferati de pe lapte proaspat pe lapte praf. Copiii pot bea lapte praf ani de zile cu placere, mai ales lapte praf din magazinul online elaptepraf.ro. De aici poti cumpara lapte praf Humana Elektrolyt pentru rehidratare orala cu fenicul, Humana AR, Humana SL,  Hipp Organic, Hipp Combiotic, Hipp Junior si multe alte tipuri. 

Cele mai citite articole

Produsul este o pulbere solubila obtinuta din laptele de vaca normalizat, prin ingrosarea si uscarea acestuia. Laptele praf este utilizat pe scara larga la gatit ca ingredient in diferite feluri de mancare. De asemenea, este diluat in apa calda si consumat ca lapte obisnuit. Laptele natural praf este parte a multor soiuri de alimente pentru copii. In comparatie cu laptele obisnuit, produsul are o durata lunga de valabilitate, si acesta este principalul sau avantaj. In acelasi timp, toate substantele minerale si unele vitamine care sunt prezente in laptele de vaca obisnuit, sunt depozitate in lapte praf.

Lapte praf – Compozitie

Laptele praf este format din grasimi, proteine, zahar din lapte si minerale. Laptele degresat praf contine semnificativ mai putine grasimi decat laptele praf integral, in timp ce laptele praf degresat contine mai multe proteine ​​si zahar din lapte. Printre mineralele care alcatuiesc produsul se numara mai mult potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu si mai putin seleniu, zinc, cupru, fier, mangan. Compozitia sa include vitamine precum C, vitaminele B (B1, B2, B5, B6), K si A. De asemenea, poate fi impartit in mai multe tipuri: lapte praf integral, pulbere 20% grasime, integral 25% grasime; degresat, instant, lapte praf pentru producerea de alimente pentru copii.

Cele mai citite articole