Nu poți avea niciodată destule genți de damă: indiferent de model, ai nevoie de fiecare dintre ele în toate culorile, formele și dimensiunile! La urma urmei, trebuie să fii pregătită pentru toate eventualitățile. Dar ce geantă se potrivește cu adevărat tipului tău de siluetă? Poți alege geanta potrivită pentru tine pe baza diferitelor criterii. Figura ta, tipul tău de piele, stilul tău, dar, desigur, și dorințele tale individuale joacă un rol.

Care geantă se potrivește siluetei tale

Te simți cel mai confortabil atunci când un accesoriu îți aduce avantaje, așa că vezi ce ți se potrivește în funcție de siluetă.

·   Ce geantă alegi dacă ești înaltă și slabă

Dacă ai tras biletul de loterie cel mai mare și ești înaltă și slabă, nu poți greși. De fapt, totul se potrivește cu silueta ta: indiferent dacă este geanta plic sau rucsac, toate îți îmbunătățesc abil silueta. În ceea ce privește formele și desenele, îți poți satisface poftele la cumpărături de genți de damă. Singurul lucru pe care ar trebui să-l ai în vedere este dimensiunea genții. Nu ar trebui să alegi nimic prea voluminos, deoarece te-ar face doar să arăți mai mare. Așa că alege o dimensiune medie. Același lucru este valabil și pentru gențile mai mici. Mai bine să nu alegi cea mai mică versiune. 

·   Ce geantă alegi dacă ești scundă?

Cele mai citite articole

Gențile de damă mai mici arată deosebit de bine cu silueta ta. O geantă supradimensionată este mai puțin potrivită pentru silueta ta. Ți-ar accentua partea inferioară a corpului și te-ar face să pari foarte mică. Ar trebui să folosești mai degrabă rucsacuri sau genți mai mici. Dacă ești deosebit de subțire, gențile rotunde sunt, de asemenea, mai potrivite pentru silueta ta. 

·   Ce alegi dacă formele corpului sunt evidențiate?

Nu prea subțire și nici prea mare: ar trebui să mergi la genți de dimensiuni medii. Împreună cu corpul tău, creează o imagine de ansamblu armonioasă. Dacă dorești să ascunzi câteva kilograme, este binevenit să folosești un model ceva mai mare, ceea ce îți face silueta optic mai subțire.

Dacă ai șoldurile mari, acele genți de umăr colorate, atrăgătoare, de dimensiuni medii, sunt perfecte pentru a atrage atenția de pe șolduri. Ai grijă însă: geanta nu trebuie să atârne la înălțimea șoldului, deoarece acest lucru îți va accentua șoldurile. O curea scurtă este mai bună, astfel încât geanta să fie plasată sub axilă. Dacă ai sânii mari, pentru tine, se aplică opusul femeilor cu șolduri mari. Încearcă să abați atenția de la partea superioară a corpului și alege o geantă de umăr sau o geantă de poștaș cu o curea lungă și largă. Asigură-te că nu alegi o geantă care este prea mică.

·   Ce geantă ți se potrivește dacă ești mai solidă?

Spre deosebire de femeile minione, ai avantajul că poți purta genți mari, dreptunghiulare. Acestora le place să ascundă kilogramele în exces și să se armonizeze cu proporțiile tale. Poți purta genți largi de umăr și poți folosi și modele colorate sau imprimeuri atrăgătoare. Modelele speciale și culorile atrăgătoare distrag atenția de la zonele problematice. Dar ar trebui să eviți gențile de damă mici, cum ar fi plicurile, acestea ar pune silueta într-o lumină destul de nefavorabilă. 

Cele mai citite articole