Există o gamă variată de arme de autoapărare pe care le poţi folosi fără permis de port armă, cu scopul de a te apăra. Pentru că reglementările vizând aceste arme sunt destul de clare ne vom concentra pe exemple de motive pentru care poţi avea nevoie de o armă de autoapărare pe care să te bazezi în momente importante.

Arme de autoapărare pentru  zilele în care mergi prin zone periculoase

Din păcate foarte multe oraşe din ţară au şi zone periculoase, unele dintre ele fiind foarte populare şi cunoscute de toată lumea, chiar şi de străini. Uneori, poţi fi nevoit să călătoreşti prin aceste zone, moment în care este necesar să ai cu tine o armă de autoapărare pe care să ştii să o foloseşti rapid. Chiar dacă de cele mai multe ori te vei gândi că un simplu spray paralizant este suficient pentru tine, în realitate însă acesta poate să nu fie de ajuns. Armele de autoapărare sunt suficient de impunătoare încât să ţină atacatorii la distanţă.

Cele mai citite articole

Arme de autoapărare pentru intruşi

Probabil că ai văzut la ştiri persoane care au fost atacate în propria casă. Având arme de autoapărare este mult mai uşor să te protejezi eficient de toate aceste atacuri fără să îţi fie mereu teamă că există posibilitatea de a suferi răni şi alte prejudicii fizice în momentul în care eşti acasă. Având o astfel de armă la dispoziţie de cele mai multe ori nici nu va fi necesar să o foloseşti pentru că intrusul din casa ta se va simţi suficient de intimidat cât să părăsească incinta rapid. Este însă recomandat să ţii cont de faptul că atunci când foloseşti astfel de arme de la distanţe mici, acestea pot răni grav persoana în care tragi şi pot chiar deveni letale în cazul în care ţinteşti părţi foarte sensibile. Rolul armelor de autoapărare este, aşa cum spune şi denumirea lor, acela de a te ajuta să te aperi şi nu aceea de a ucide deci recomandăm utilizarea în zone cât mai neutre cum ar fi membrele inferioare. Este suficient să imobilizezi invadatorul şi să aştepţi până când vine Poliţia.

Arme de autoapărare pentru orice altă situaţie în care ai nevoie să te aperi

Sunt nenumărate situaţii în care poţi avea nevoie să te aperi, însă trebuie să menţionăm că având cu tine o armă de autoapărare, este interzis să o foloseşti pentru a ataca. Dacă ai un conflict cu o persoană, nu scoate imediat arma de autoapărare şi nu te duce să îţi ataci vecinii sau persoanele cu care nu te înţelegi bine cu o astfel de armă. Scopul armei este acela de a te ajuta să ţii persoanele periculoase la distanţă şi de a le imobiliza mai uşor.

Cele mai citite articole