Folosirea dispozitivelor de spionaj, a microfonului spion in special este in tendinte in ultima perioada. Profesionistii folosesc acest dispozitiv de inalta tehnologie pentru a optimiza securitatea locuintei, birourilor sau localurilor comerciale. Utilizarea simpla si practicitatea figureaza printre principalele atuuri oferite de acest echipament.

Functionarea microfonului spion

Un microfon spion este un aparat special conceput pentru ascultarea clandestina. Este disponibil in diferite marimi si modele. In general, aceste microfoane spion sunt compuse din doua elemente: un emitator si un receptor. Emitatorul microfonului spion reprezinta dispozitivul care se instaleaza in locul de supravegheat sau de “spionat”. 

Rolul sau consta in captarea si inregistraea sunetului. Este dotat cu o cartela SIM care permite transmiterea sunetului inregistrat spre receptor. Acest al doilea component al microfonului are rolul de a stoca sunetul pentru ca utilizatorul sa poata asculta in timp real inregistrarea, prin intermediul unui computer, unei casti audio sau altui dispozitiv.

Cum se pot asculta conversatiile cu ajutorul unui microfon spion?

Microfonul spion ne permite sa ascultam cu usurinta conversatii de la distanta. La fel ca un smartphone, acest gadget functioneaza pe baza unei cartele SIM, numarul trebuie memorat. Este de ajuns mai apoi sa se ascunda in locul dorit, unde va fi destul de greu ca prezenta sa ii fie detectata. Se declanseaza prin simpla compunere a numarului cartelei SIM inserate in interior.

Inregistrarea datelor audio

Microfonul spion poate asigura o functie dubla. Poate fi folosit pentru a transmite sunetul si pentru a inregistra datele audio primite in mod automat sau nu. Aceasta optiune ii permite utilizatorului sa asculte conversatiile captate de cate ori isi doreste acest lucru. Pentru a salva datele sonore, aparatul trebuie sa fie dotat cu functia de inregistrare si cu o memorie interna.

Diferitele suporturi folosite pentru a ascunde un microfon spion

Pentru a garanta discretia totala in timpul supravegherii, protejarii unei locuinte, unui local comerical, unui birou, unei companii sau unei persoane, microfonul spion se ascunde cu usurinta intr-un obiect precum:

Cele mai citite articole

– un stick USB;

– un stilou;

– o cheie de masina;

– o multipriza;

– un ceas de mana;

– un ceas de perete;

Cele mai citite articole