Ce este un microfon spion și cum funcționează?

Utilizarea instrumentelor de spionaj și supraveghere, în special a unor microfoane spion, face parte din ce în ce mai mult din tendință. Persoanele fizice și profesioniștii preferă acest dispozitiv de înaltă tehnologie pentru a optimiza securitatea caselor, birourilor sau spațiilor comerciale. Ușurința de utilizare și caracterul practic al modului său de funcționare se numără printre avantajele acestui echipament. Descoperă tot ce trebuie să știi despre microfonul spion!

Funcționarea unui microfon spion

Prin definiție, un microfon spion este un dispozitiv conceput pentru a asculta cu urechea. Este disponibil în diferite forme și dimensiuni.

În general, este compus din două elemente: un emițător și un receptor. Emițătorul microfonului spion, numit și „snitch” în limbajul de zi cu zi, reprezintă dispozitivul care este instalat la locul de monitorizat sau „spionat”. Rolul său este de a capta și înregistra sunetul. Are o cartelă SIM care îi permite să trimită sunetul colectat către receptor. Această a doua componentă a microfonului are rolul de a stoca sunetul astfel încât utilizatorul să îl poată asculta în timp real, prin intermediul unui computer, a unei căști sau a unei căști conectate la portul jack al dispozitivului.

Microfonul este disponibil și într-o altă configurație care nu necesită utilizarea unui receptor. Poate lua forma unui singur dispozitiv care este folosit atât pentru a captura, cât și pentru a înregistra sunet. Pentru a asculta înregistrarea, trebuie mai întâi să preiei microfonul spion și să-l conectezi la un computer.

Cele mai citite articole

Pentru a-i asigura buna functionare, acesta este însoțit de diverse accesorii, în special un adaptor sau un cablu USB pentru a-ți încărca bateria.

Cum să asculți conversațiile cu un microfon spion?

Microfonul spion GSM facilitează ascultarea conversațiilor de la distanță. La fel ca un smartphone sau un telefon mobil, acest gadget de înaltă tehnologie funcționează folosind o cartelă SIM, al cărei număr trebuie memorat. Doar ascunde-l într-un loc în care va fi dificil să-i detectezi prezența. Este declanșat prin simpla formare a numărului cartelei SIM care a fost introdusă în interior.

Înregistrarea datelor audio

Un microfon spion poate îndeplini o dublă funcție. Poate fi folosit atât pentru transmiterea sunetului, cât și pentru înregistrarea datelor audio primite automat sau nu. Această opțiune permite utilizatorului să asculte conversațiile înregistrate de câte ori dorește. Pentru a salva datele de sunet, dispozitivul trebuie să fie echipat cu un reportofon și o memorie internă.

Diferitele suporturi folosite pentru a ascunde un microfon spion

Pentru a-ți garanta discreția în timpul supravegherii și protecției unei locuințe, a unui spațiu comercial, a unui birou, a unei companii sau a unei persoane, microfonul spion este ușor de ascuns într-un obiect de zi cu zi:

  • O stick USB
  • Un pix
  • O cheie de mașină
  • O priză multiplă
  • Un ceas de mână

Indiferent de tipul de microfon spion ales, procedura de încărcare este foarte simplă. Pur și simplu conectezi dispozitivul la adaptorul care îl însoțește cu achiziția și conectează-l la rețeaua electrică disponibilă. Complet încărcat, poate avea o durată de viață a bateriei de până la 10 zile.

Cele mai citite articole