10 avantaje ale amanetării unor bijuterii valoroase

Amanetarea bijuteriilor valoroase poate fi o modalitate de a avea fonduri suplimentare rapid, în situații neprevăzute. Avantajele amanetării unor bijuterii din aur sau cu diamante sunt multiple, sumele pe care le poți primi în regim de împrumut la amanet nu sunt deloc de neglijat, mai ales dacă ai piese unicat. 

Amanetarea bijuteriilor valoarea poate fi ieșirea potrivită dintr-o situație ce părea fără rezolvare. Un împrumut de tip amanet te ajută când nu ai banii necesari. În plus, la finalul contractului, odată cu rambursarea sumei împrumutate, bunurile reintră în posesia ta. Acestea sunt doar două dintre avantajele amanetării unor bijuterii valoroase, însă, am pregătit lista completă pe care o poți consulta în materialul următor. 

1. Aurul, investiție sigură

Prețul aurului este în continuare ridicat, iar trendul ascendent al metalului nobil îți poate aduce bani suplimentari, dacă decizi să renunți temporar la aur pentru amanet. Evaluarea bijuteriilor din aur de către echipele specializate de la amanet va conduce la determinarea autenticității piesei și a numărului de karate. Experții vor face un test gravură-acid și vor stabili prețul. 

Piesele admirabil lucrate, bine întreținute, cu pietre prețioase sau cu diamante în montură îți vor aduce bani frumoși, pentru momente neprevăzute. 

2. Rapiditatea tranzacției

Evaluarea bijuteriilor valoroase se face pe loc, astfel încât să îți primești banii imediat. Când ești în căutare de bani cash rapid, amanetarea bunurilor de lux este singura variantă care să ofere rezultate într-un timp atât de scurt. 

3. Rămâi proprietarul bunurilor

Dacă nu ești dispus să renunți la bijuteriile valoroase, amanetarea acestora îți aduce soluționarea problemelor, fără ca bunul să fie pierdut. Pe toată perioada contractului, încheiat între tine și amanet, ești în continuare proprietarul bijuteriilor, acestea sunt păstrate la loc sigur pentru tine, fără a fi comercializate. Le vei putea recupera imediat după ce rambursezi suma împrumutată. 

4. Siguranță și transparență

Cele mai citite articole

Tranzacțiile oferite în schimbul bijuteriilor valoroase sunt sigure, transparente, atât în agențiile fizice, cât și online. Știi de la început valoarea bunurilor supuse amanetului, tu alegi perioada contractuală, banii îi primești pe loc și poți prelungi contractul după finalizarea intervalului inițial, dacă respecți condițiile stipulate în document. 

5. Flexibilitate în gestionarea bugetului

Dacă optezi pentru amanetarea bijuteriilor valoroase pentru o anumită perioadă contractuală îți rezolvi situațiile neprevăzute, care nu suportă amânare, nu trebuie să scoți mai mulți bani din buzunar, așa cum se întâmplă în cazul unui credit luat de la bancă și nu pierzi articolele împrumutate. 

6. Fără venituri dovedite cu acte

Când optezi pentru un împrumut de tip amanet nu trebuie să prezinți adeverință de venit de la muncă și nici nu vei întreprinde alte formalități pentru a dovedi veniturile încasate. Obții banii mult mai ușor și mai repede, astfel, dacă bunurile pe care le supui amanetării nu ridică suspiciuni. 

7. Mai multe împrumuturi tip amanet

Nimeni nu are obiecții dacă duci la amanet mai multe bunuri, în intervale care se pot suprapune contractual. În măsura în care respecți condițiile, bunurile sunt securizate în agenția amanet. 

8. Relații simple

Contractul de amanetare pentru bunurile tale prețioase se obține rapid, fără prea multe documente, cu explicații simple și condiții ce trebuie îndeplinite de ambele părți. Dacă rambursezi suma împrumutată, vei putea amaneta din nou articolul atunci când vei avea ulterior nevoie de bani cash. 

9. Evaluare reală

Atunci când bănuiești că deții bijuterii de top, abia când mergi cu ele la amanet vei primi o evaluare exactă a acestora. Chiar dacă prețul pe care îl obții pentru bunurile tale nu este cel al bijuteriilor noi, tranzacția este mult mai rentabilă în cazul pieselor unicat sau al celor cu pietre prețioase și diamante. 

10. Cadouri neprețuite

Poți face o bucurie unei persoane la care ții și cu ajutorul unui împrumut de tip amanet. Poți obține bani frumoși pe bijuterii valoroase amanetate, iar o parte a sumei ai posibilitatea să o folosești pentru achiziția unui cadou de neuitat, chiar de la casa de amanet, prețurile fiind avantajoase. 

Amanetarea unor bijuterii valoroase poate fi o soluție rapidă pentru a economisi timp și bani. Poți opta pentru o evaluare online, înainte de a merge cu bunurile în agențiile fizice. Respectarea contractului îți garantează dreptul de proprietate asupra articolelor amanetate. 

Cele mai citite articole