Lumea cinematografiei abundă în povești captivante despre îngeri, ființe cerești cu puteri supranaturale. Aceste filme aduc în prim-plan dileme morale, lupta dintre bine și rău și subiecte spirituale fascinante. 

Prin urmare, în acest articol, vă vom prezenta o selecție de filme cu îngeri pe care trebuie să le vedeți pentru a explora aceste teme într-un mod captivant și profund.

10. The Preacher’s Wife/Dragoste de înger (1996)

 • Actorii principali: Whitney Houston, Denzel Washington
 • Regia: Penny Marshall
 • Data lansării: 13 decembrie 1996
 • Gen: Comedie, Romantic, Dragoste

Acțiunea din acest film se desfășoară într-un cartier din New York City și are în centrul ei viața unui preot, reverendul Henry Biggs (interpretat de Courtney B. Vance), și a soției sale, Julia Biggs (interpretată de Whitney Houston).

Reverendul Biggs se confruntă cu dificultăți în gestionarea bisericii sale mici, inclusiv probleme financiare și o congregație tot mai mică. Viața lui și a soției sale este dată peste cap când Dudley (interpretat de Denzel Washington), un înger trimis să-l ajute pe reverend, intră în scenă. Cu toate acestea, în loc să-l ajute pe reverend în mod tradițional, Dudley petrece mai mult timp cu Julia, soția lui, ajutând-o să-și redescopere pasiunea pentru muzică și cântat.

Pe măsură ce Dudley și Julia devin tot mai apropiați, aceasta din urmă se confruntă cu o dilemă morală legată de sentimentele sale, iar Dudley trebuie să-și îndeplinească misiunea în mod corect. 

9. Angels in the Outfield/Echipa de îngeri (1994)

 • Actorii principali: Danny Glover, Tony Danza
 • Regia: William Dear
 • Data lansării: 15 iulie 1994
 • Gen: Comedie, Dramă, Familie, SF

Filmul îi are în rolurile principale pe Danny Glover, Tony Danza, și Christopher Lloyd. Acțiunea se învârte în jurul unui băiat orfan și a unei echipe de baseball care primesc ajutor divin în timpul sezonului de baseball.

Povestea se concentrează pe Roger (interpretat de Joseph Gordon-Levitt), un băiat orfan care își dorește foarte mult să fie adoptat de tatăl său biologic, care este un jucător de baseball pentru echipa California Angels. 

Prin intermediul unei rugăciuni, Roger invocă ajutorul îngerilor pentru ca echipa să câștige. În mod miraculos, îngerii apar și încep să ajute echipa să obțină victorii pe terenul de baseball.

8. Dogma (1999)

 • Actorii principali: Matt Damon, Ben Affleck
 • Regia: Kevin Smith
 • Data lansării: 12 noiembrie 1999
 • Gen: Comedie

Dogma” spune povestea a doi îngeri exilați, Bartleby (interpretat de Ben Affleck) și Loki (interpretat de Matt Damon), care sunt trimiși pe Pământ ca o pedeapsă pentru răzvrătirea lor împotriva lui Dumnezeu. Ei descoperă că, dacă intră într-o anumită biserică din New Jersey în timpul unui eveniment special numit „Plenar Indulgences,” ei vor putea șterge propriile păcate și vor avea posibilitatea de a se întoarce în Rai, ceea ce ar pune în pericol ordinea cosmică.

Bethany (interpretată de Linda Fiorentino) este aleasă pentru a împiedica planurile lui Bartleby și Loki și pentru a-i opri să intre în biserică. Ea primește ajutorul unui grup bizar de aliați, inclusiv un înger rebel pe nume Metatron (interpretat de Alan Rickman), un profet plictisit numit Rufus (interpretat de Chris Rock), și Jay și Silent Bob (interpretat de Jason Mewes și Kevin Smith).

7. Heart and souls/Suflete rătăcitoare (1993)

 • Actorii principali: Robert Downey Jr., Tom Sizemore, Elisabeth Shue
 • Regia: Ron Underwood
 • Data lansării: 13 august 1993
 • Gen: Comedie, Drama, SF

Filmul „Suflete rătăcitoare” începe în San Francisco în 1959, când patru oameni complet străini mor într-un accident rutier. Aceștia ajung în lumea de dincolo și descoperă că trebuie să îndeplinească anumite misiuni sau dorințe neîndeplinite în viața lor pentru a putea trece în lumea de apoi. 

Cu toate acestea, îngerul lor paznic, Harrison Winslow (interpretat de Charles Grodin), face o greșeală și îi părăsește în lumea reală înainte de a-și îndeplini misiunile.

Aceste suflete rătăcitoare se atașează de o nouă persoană, Thomas Reilly (interpretat de Robert Downey Jr.), care este singurul care îi poate vedea și auzi. Thomas, care este un om obișnuit cu o carieră în publicitate, se trezește brusc cu patru voci în capul său, fiecare reprezentând o altă personalitate, care îl ajută să rezolve problemele rămase în viața lor.

Împreună, Thomas și sufletele rătăcitoare încep să-și rezolve problemele și să-și împlinească misiunile, aducând schimbări semnificative în viața lor și în viața celor din jur.

6. I Am Gabriel (2012)

 • Actorii principali: Gavin Casalegno, Carey Scott, Elise Baughman, Dean Cain
 • Regia: Mike Norris
 • Data lansării: 28 august 2012
 • Gen: Dramă, SF

Promise este un oraș din Texas aflat în dificultate, unde oamenii au pierdut speranța din cauza timpurilor economice dificile și a unei secete severe, iar ocuitorii orașului și-au pierdut în mare parte credința și optimismul.

Într-o zi, în Promise apare un băiat tânăr numit Gabriel, care susține că este un înger. El aduce un mesaj de speranță și le spune locuitorilor orașului că va veni ploaia, dar numai dacă pot găsi credința și să creadă în miracole. Prezența lui Gabriel și mesajele sale încep să influențeze oamenii din Promise, iar aceștia trebuie să se confrunte cu propriile îndoieli și temeri.

Pe măsură ce orașul se adună și începe să recâștige credința, filmul explorează teme legate de credință, speranță și puterea miracolelor. De asemenea, intră în ideea că uneori este nevoie de un eveniment supranatural pentru a reaprinde credința și pentru a aduce schimbări pozitive.

5. The Bishop’s Wife/Soția episcopului (1947)

 • Actorii principali: Cary Grant, Loretta Young
 • Regia: Henry Koster
 • Data lansării: 9 decembrie 1947
 • Gen: Comedie, Romantic

Cele mai citite articole

Acțiunea se învârte în jurul episcopului Henry Brougham (interpretat de David Niven), care încearcă să strângă fonduri pentru construirea unei noi catedrale. Cu toate acestea, el devine atât de absorbit de proiect încât începe să-și neglijeze soția, Julia Brougham (interpretată de Loretta Young), iar relația lor începe să sufere.

În răspuns la rugăciunile lui Bishop Brougham pentru ghidare și asistență, apare în viața lor Dudley (interpretat de Cary Grant). Dudley este un înger fermecător, isteț și puțin misterios, trimis din ceruri pentru a-l ajuta pe episcop, deși inițial acesta nu realizează adevărata identitate a lui Dudley.

Dudley devine rapid o parte integrantă a gospodăriei Brougham și începe să lucreze la diferite sarcini, inclusiv ajutând la strângerea de fonduri și îmbunătățirea vieților celor din jur. Cu toate acestea, prezența lui cauzează și unele complicații neașteptate, inclusiv o afecțiune crescândă între Julia și Dudley.

4. City of Angels/Îngerul păzitor (1998)

 • Actorii principali: Meg Ryan, Nicolas Cage
 • Regia: Brad Silberling
 • Data lansării: 10 martie 1998
 • Gen: Dramă, Romantic

Filmul se desfășoară în Los Angeles și se concentrează asupra unui înger numit Seth (interpretat de Nicolas Cage). Seth și ceilalți îngeri sunt ființe cerești care cutreieră orașul, invizibili pentru oameni, și îi consolează pe cei care sunt pe patul de moarte sau în suferință, îndrumându-le sufletele către lumea de dincolo.

Existența lui Seth ia o turnură semnificativă atunci când se simte fascinat de Maggie Rice (interpretată de Meg Ryan), un chirurg talentat. După ce asistă la dedicarea și pasiunea lui Maggie pentru munca ei, Seth decide să devină vizibil pentru ea și, ulterior, se îndrăgostește de ea.

Pe măsură ce povestea de dragoste dintre Seth și Maggie se dezvăluie, filmul explorează complexitățile unei relații între un înger și un om și sacrificiile implicate. Seth trebuie să aleagă între existența sa divină și posibilitatea de a experimenta emoțiile umane, inclusiv durerea și pierderea, alături de Maggie.

3. Wings of Desire/Cerul deasupra Berlinului (1987)

 • Actorii principali: Bruno Ganz, Peter Falk
 • Regia: Wim Wenders
 • Data lansării: 17 mai 1987
 • Gen: Dramă, SF, Romantic

Filmul se desfășoară în Berlinul de Vest și îi urmărește pe doi îngeri, Damiel (interpretat de Bruno Ganz) și Cassiel (interpretat de Otto Sander), care păzesc oamenii și observă viața cotidiană a acestora. Acești îngeri sunt invizibili pentru oameni și au capacitatea de a auzi gândurile și sentimentele oamenilor.

Damiel începe să se simtă din ce în ce mai frustrat de natura sa imaterială și dorește să experimenteze viața umană, să simtă emoțiile și să trăiască în lumea materială. El devine fascinat de o acrobație la circ numită Marion (interpretată de Solveig Dommartin) și decide să renunțe la statutul său angelic pentru a deveni om.

Filmul explorează tranziția lui Damiel către starea umană, cu toate bucuriile și suferințele ei. El devine capabil să simtă senzații, să atingă și să interacționeze cu lumea fizică. În schimb, Cassiel rămâne un înger și continuă să păzească și să observe oamenii.

2.  Fallen/Căzut din cer (2016)

 • Actorii principali: Jeremy Irvine, Harrison Gilbertson, Daisy Head, Addison Timlin
 • Regia: Scott Hicks
 • Data lansării: 25 august 2016
 • Gen: Aventuri, Dramă, SF, Romantic

Lucinda „Luce” Price (interpretată de Addison Timlin) este o adolescentă care a avut mereu senzația că este diferită de ceilalți din jurul ei. 

După ce este implicată într-un incident misterios în care un băiat moare în circumstanțe neclare, Luce este trimisă la internatul Sword & Cross, un loc pentru tineri cu probleme de comportament. Aici, ea îl întâlnește pe Daniel Grigori (interpretat de Jeremy Irvine), un tânăr enigmatic și chipeș cu care simte o legătură profundă, dar inexplicabilă.

Pe măsură ce relația dintre Luce și Daniel se dezvoltă, Luce descoperă că ea și Daniel sunt implicați într-o veche poveste de dragoste care a durat de-a lungul secolelor. Daniel este un înger căzut, condamnat să trăiască veșnic și să își revadă iubirea doar pentru a o pierde mereu. 

Luce este o muritoare care este mereu renăscută și care trebuie să își descopere propria identitate și să înfrunte forțele întunecate care o urmăresc.

1. It’s a Wonderful Life/O viață minunată (1946)

 • Actorii principali: James Stewart, Donna Reed
 • Regia: Frank Capra
 • Data lansării: 21 martie 2023
 • Gen: Dramă, Familie, SF

Filmul îl are în rolul principal pe James Stewart în calitate de George Bailey, un om plin de compasiune și altruism, scare și-a petrecut întreaga viață ajutându-i pe alții și conducând o mică societate de economii și împrumut în orașul Bedford Falls.

Povestea se învârte în jurul vieții, luptelor și sacrificiilor lui George Bailey. El a visat întotdeauna să părăsească Bedford Falls și să vadă lumea, dar circumstanțele și simțul său al datoriei față de familie și comunitate îl țin în oraș. Când o criză financiară lovește și amenință să-l distrugă, George ia în considerare sinuciderea în Ajunul Crăciunului, simțind că este mai valoros mort decât în viață datorită unei polițe de asigurare de viață.

Cu toate acestea, îngerul său păzitor, Clarence Odbody (interpretat de Henry Travers), intervine și îi arată lui George cum ar fi fost viața în Bedford Falls dacă el nu s-ar fi născut niciodată. George realizează impactul profund pe care l-a avut asupra vieților celor din jurul lui și dobândește o nouă apreciere pentru propria viață.

Filmele cu îngeri oferă o călătorie cinematografică în lumea spirituală, punând în discuție întrebări existențiale și etice. De la drame intense la comedii ușoare, aceste producții ne invită să reflectăm asupra esenței umane și a dilemelor noastre morale.

Cu siguranță, aceste filme vor stârni gânduri și conversații profunde, meritând să fie vizionate de oricine caută o experiență cinematografică inspirată.

Cele mai citite articole