Sevilla este al patrulea oraș ca mărime din Spania și atrage anual în jur de 3 milioane de vizitatori. Este unul dintre cele mai calde orașe din Europa pe durata verii, astfel că nu ar fi o idee prea bună să-l vizitezi în iulie sau august, când temperaturile trec constant de 35 de grade Celsius.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Sevilla este primăvara sau toamna. Iernile sunt și ele blânde în raport cu temperatura din alte orașe europene și plouă destul de rar. La toate aceste lucruri se adaugă istoria bogată pe care Sevilla o are, deliciile culinare tradiționale, precum și faptul că este un pol cultural important din Spania.

Ce poți să faci într-un City break în Sevilla

Vizitează spectaculoasa catedrală

Catedrala din Sevilla este cu adevărat spectaculoasă și nu ai cum să o ratezi. Se află în centrul orașului și se remarcă din start prin arhitectura pe care o are. Face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și a fost construită între 1402 și 1506, pe locul principalei moschei a orașului. Turnul clopotniță are o înălțime de 93 de metri și este considerat emblema orașului Sevilla.

Nu rata Real Alcazar

Dacă vrei să ajungi într-un univers aparte, exotic, o vizită la Real Alcazar nu trebuie ratată. Decorul interior al acestui palat este spectaculos. Inițial, rolul Real Alcazar a fost de fortăreață în secolul al X-lea pentru califul din Cordoba. Ulterior, a fost, în secolul al XI-lea, sediul legendarului conducător maur al-Mu’tamid. Locul a cunoscut o dezvoltare importantă în anii de domnie maură, iar după recucerirea creștină a fost renovat într-un stil mudejar, în secolul al XIV-lea. A rezultat un mixt interesant ce nu trebuie ratat.

Mergi la un spectacol de flamenco

E păcat să ajungi în Sevilla și să nu asiști la un spectacol de flamenco, mai ales că acest gen muzical a apărut prima dată în Andaluzia. Prima atestare istorică a muzicii flamenco datează din anul 1774, iar din 2010 acest gen face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Poți merge direct în cluburi care oferă spectacole de flamenco sau poți asista la spectacolele oferite de artiștii stradali, în special în centrul orașului sau la Plaza de España. Până să ajungi acolo, muzica flamenco o poți auzi și în filme și jocuri. „Volver” (2006), „The Man Who Killed Don Quijote” (2018) și „The Pride and the Passion” (1957) sunt trei dintre filmele care conțin și muzică flamenco pe coloana sonoră. 

Cele mai citite articole

Pasiunea acestui gen se contopește și cu pasiunea oamenilor pentru sloturi online într-un titlu din colecția Novomatic. Jocul se numește „Flamenco Roses”, iar câștigurile mari sunt însoțite de acorduri de flamenco. Simbolurile sunt, și ele, preluate din genul muzical: dansatori, pălării de flamenco, bijuterii și așa mai departe.

Plimbă-te cu barca în Plaza de España

Este una dintre cele mai spectaculoase piețe din Europa și se află în interiorul Parque de Maria Luisa. Se întinde pe o suprafață de 50 de metri pătrați și este înconjurată de balcoanele unei clădiri neo-maur, în stil curbat. Canalele acestei piețe sunt și ele superbe, în timp ce în centru se află o fântână monumentală. Te poți plimba pe aceste canale cu barca. 

Este și unul dintre cele mai fotografiate locuri din Sevilla, astfel că atunci când vei căuta imagini cu acest oraș cel mai probabil vei vedea Plaza de España. Aici a avut loc Expoziția Ibero-americană din 1929 și ar fi bine să mergi cât mai dimineața deoarece este aglomerat.

Alte locuri interesante pe care le poți vizita sunt Plaza de Toros de la Maestranza, Metropol Parasol, Casa de Pilatos și Museo del Baile Flamenco.

Sursa foto – canva.com

Cele mai citite articole