A avea o casă în care să ne simțim confortabil devine o cerință de bază a stilului nostru de viață, iar trendurile în design interior, din 2022, reflectă acest sentiment. După doi ani grei, ne dorim, desigur, un nou început, în tonuri de culoare profunde și vibrante. Căutăm nuanțe liniștitoare precum tonurile verzi sau galbene, pentru a ne transforma casa într-un refugiu confortabil. Dacă, până acum, setul go-to pentru culori living era alb-bej-galben-verde, începând cu anii pandemici, culorilor li s-au atribuit epitete care dinamizează sau reconfortează, iar, conform trendurilor, 2022 ne anunță că ne vom delecta în culori strălucitoare, care defschid revenirea la normalitate. Despre câteva dintre acestea, găsești detalii în rândurile ce urmează.

Babouche – galbenul însorit 

Babouche cel însorit și necomplicat este perfect pentru a îmbrățișa noua realitate a lui 2022 – deși îndrăzneț, nu devine strident sau copleșitor. Botezată după culoarea distinctivă a papucilor din piele purtați de bărbații din Maroc, această nuanță de galben poate fi descrisă ca o „luminozitate difuză”. În ciuda nuanței sale îndrăznețe, nu este copleșitoare, ceea ce o face perfectă pentru o cameră mai mare, unde pofta de viață ar trebui să se desfășoare nestingherit.

Bright Skies – albastrul plin de speranță

Cele mai citite articole

Această nuanță aerisită și proaspătă aduce un suflu bogat și plin de viață în orice interior. Dacă o vei folosi pe tavan, vei vedea cum „se topește” plafonul – este atât înălțătoare, cât și ușoară, fiind în același timp liniștitoare, familiară și potrivită pentru o casă pe care o vezi ca pe un refugiu sigur și vesel. Prezența sa în trendurile lui 2022 a fost una din consecințele pandemiei, mulți dintre noi tânjind după libertate, expansiune și întoarcere la natură. 

School House White – neutrul contemporan

School House White este o nuanță moale, aproape albă, concepută pentru a arăta ca alb atunci când este folosită la vopsirea unei zone unde lumina naturală ajunge mai greu. Inactivă, atemporală și confortabilă, această nuanță evocă nostalgia școlilor vechi, iar datorită modestiei sale este compatibilă cu orice altă culoare. Ideală pentru un fundal pe care să prezinți lucrări de artă dramatică sau covoare pline de viață, scumpe, nu ai cum să greșești cu această nuanță specială de alb care ar putea amplifica și puterea lui Babouche, dacă dorești să combini mai multe tendințe din 2022, combinația fiind ideală pentru ancadramente ferestre.

Breakfast Room Green – verdele vesel

Sau cea mai veselă nuanță de verde botezată după camerele orientate spre est și concepute pentru diminețile petrecute mâncând micul-dejun în lumina zorilor. În izolare, mulți dintre noi și-au petrecut o mare parte din timp grădinărind și îndrăgostindu-ne, din nou, de natură. Această nuanță moale reflectă natura spre care ne-am retras adesea în timpul pandemiei, complimentează plantele, fie ele reprezentate de artă, fie reale, și amplifică sentimentul de bunăstare în casă.

Cele mai citite articole