Un flipchart este un accesoriu indispensabil din orice birou, folosit pentru prezentări, expuneri de probleme, de planuri de afaceri, de mici dimensiuni, alcătuit din tablă şi picioarele sau cadrul de susţinere. Flipchartul poate fi mobil, portabil sau fix, construit în mare parte din metal sau sticlă, modelele mobile având role pentru deplasare. Se poate folosi flipchartul pentru că utilizatorii să scrie direct pe tabla folosind markere de whiteboard sau pe hârtia ataşată cu markere speciale.

De ce ai nevoie de un flipchart?

Indiferent de specificul business-ului, comunicarea internă este foarte importantă pentru o bună organizare şi pentru desfăşurarea cu succes a activităţii angajaţilor. Aşadar, administratorii care ţin la imaginea afacerii lor au nevoie de un flipchart, ca fiind unul din instrumentele de bază ale unui profesor sau trainer, pentru susţinerea prezentărilor, precum şi ale angajaţilor, de comunicare între ei.

Acest instrument de comunicare şi afişare este foarte modern şi permite fixarea colilor de hârtie în formate mari sau are o suprafaţă magnetică pe care se pot scrie informaţiile şi şterge foarte uşor. Se pot face schiţe şi grafice cu markerele speciale pe flipchart, astfel încât informaţiile să poată fi transmise în mod vizual şi mai ales interactiv. 

Fiind instrumente versatile, flipcharturile pot fi folosite în diferite domenii de activitate şi există pe piaţa o mare diversitate de astfel de modele din care se pot alege în funcţie de preferinţele şi nevoile fiecărui client în parte. Un astfel de suport este util pentru a comunica ideile colegilor, superiorilor sau studenţilor într-un mod cât se poate de profesionist. Cu ajutorul unui astfel de sistem de comunicare şi afişare, informaţiile pot fi răspândite rapid, teoriile pot fi prezentate eficient, iar schemele şi conceptele pot fi reprezentate în mod oficial la conferinţe, întruniri, simpozioane, ateliere sau cursuri. 

Cele mai citite articole

De asemenea, flipchartul este un accesoriu nelipsit din orice birou, companie mică sau medie, folosit pentru diferite prezentări, expuneri de probleme sau planuri de afaceri.

Cum să foloseşti un flipchart pentru prezentări inteligente în faţa colegilor şi superiorilor?

Oportunitatea de a vorbi în public în faţa colegilor sau superiorilor în cadrul întâlnirilor de afaceri este foarte importantă. Prezentările de produse, idei, concepte, servicii pot fi făcute în câteva minute de conversaţie, dar reprezentate în mod eficient pe flipchart. Acest instrument este “responsabil” pentru o colaborare eficienta, pentru relaţii foarte bune între colegi şi susţine o comunicare foarte bună.

Fiind un instrument de papetărie nelipsit din orice birou, flipchartul poate fi folosit pentru a explica audienţei unele concluzii trase în urma informaţiilor colectate sau pentru a prezenta unele grafice, proiecte sau scheme în context oficial. Flipchartul poate fi folosit pe toată perioada prezentării, cu posibilitatea de a şterge unele informaţii înţelese sau notate de public, fără a face risipă de hârtie, că în cazul modelelor clasice ce folosesc coală albă de mari dimensiuni. 

Nu în ultimul rând, flipchartul poate fi folosit în săli de clasă, de predare, de cursuri, de conferinţe, în  traininguri sau în birourile angajaţilor.

Cele mai citite articole