Avantajele folosirii unei prese de balotat şi a unui tocător de deşeuri

Orice afacere ar trebui să pună accent pe găsirea unor metode inovative de a economisi banii şi de a gestiona deşeurile în mod eficient, protejând în acelaşi timp mediul înconjurător şi evitând afectarea productivităţii firmei. Un tocator deseuri sau o presă de balotat deşeuri se pot dovedi investiţii foarte bune pentru companie.

Astfel, costurile suplimentare cauzate de volumul mare de deşeuri rezultate în urma activităţii desfăşurate în interiorul companiei vor fi eliminate. Tocătoarele de deşeuri pot distruge o mare diversitate de materiale, inclusiv pe cele foarte dure, lemnoase, feroase şi neferoase, dar şi plastice, precum şi prese de balotat, cu rolul de a minimiza volumul de deşeuri. Tocătoarele de deşeuri robuste sunt prevăzute cu un panou de comandă, ce permite alegerea programului potrivit de funcţionare în funcţie de material, iar presele sunt echipamente de cea mai bună calitate.

De ce să foloseşti o presă de balotat deşeuri?

Balotarea deşeurilor în cadrul unei companii reprezintă o soluţie potrivită pentru gestionarea deşeurilor din următoarele puncte de vedere:

  • deşeurile balotate sunt o sursă importantă de venit, multe companii de reciclare plătind bani frumoşi pentru pet-urle şi cartoanele compactate în baloţi;
  • deşeurile vrac reprezintă un cost suplimentar pentru orice afacere, administratorii fiind nevoiţi să plătească pentru a scăpa de ele şi pentru a închiria containere;
  • presele de balotat deşeuri reduc forţa de muncă şi costurile asociate acesteia;
  • deşeurile balotate reduc riscurile de incendiu;
  • presele de balotat sunt mult mai ieftine decât compactoarele de deşeuri;
  • expedierea deşeurilor balotate necesită mai puţin combustibil fiindcă este nevoie doar de un camion, fără a fi nevoiţi să facă mai multe drumuri în acest sens;
  • prin procesul de balotare se păstrează materialele ce urmează să fie reciclate mult mai bine, fără să se degradeze şi fără să atragă dăunători, rozătoare şi gândaci;
  • presele de balotat au o durată de viaţă foarte mare;
  • balotarea reduce volumul deşeurilor, lăsând suficient spaţiu angajaţilor să îşi desfăşoare activitatea în voie.

Cele mai citite articole

Pe de altă parte, tocătoarele de deşeuri au un rol foarte important în reciclare, fiind folosită adesea pentru mărunţire, pentru a avea o companie mai curată şi o planetă mai curată.

Există tocătoare de deşeuri concepute special pentru a sprijini reducerea materialelor într-o gamă de aplicaţii largă, inclusiv materialele plastice, metalice şi din lemn. Procesul de mărunţire produce materii prime care sunt reintroduse în procesul de fabricaţie şi produse finite.

În funcţie de scopul folosirii, tocătoarele pot fi clasificate ca şi maşini de tocat pentru consumatori şi tocătoare industriale. Tocătoarele industriale au un volum mai mare, în timp ce echipamentele clasice, simple, sunt folosite în gospodarii şi în diferite companii.

În mediul economic de azi, comunităţile dar şi întreprinderile caută noi modalităţi de reducere a costurilor, iar folosirea maşinilor de tocare a deşeurilor oferă noi opţiuni strategice. Pentru a reduce aşadar volumul de material, costurile de transport şi de depozitare vor fi mult reduse. În plus, tocătoarele de deşeuri ajuta în procesul de eliminare a deşeurilor, fiind disponibile în mai multe opţiuni, în funcţie de aplicaţia specifică. 

Cele mai citite articole