5 sfaturi pentru a alege perechea de ochelari potrivită

Lentilele sunt cea mai importantă parte a ochelarilor de vedere, deoarece acestea îmbunătățesc vederea și permit purtătorului să vadă în jurul său mai clar. Având lentilele potrivite, poți elimina vederea încețoșată cauzată de vârstă, de utilizarea calculatorului și de afecțiuni precum astigmatismul sau miopia.

Ramele ochelarilor joacă și ele un rol important, deoarece țin la locul lor lentilele de corecție. Cu toate acestea, ramele sunt mai mult decât un simplu suport pentru lentilele ochelarilor. Ramele potrivite îți oferă posibilitatea de a-ți exprima stilul personal. Există numeroase branduri, ramele de ochelari de vedere de damă Guess fiind printre cele mai căutate. Atunci când îți alegi ochelarii, este recomandat să ții seama de următoarele 5 aspecte:

Stilul personal

Gândește-te la ochelari ca la o modalitate de a arăta lumii cine ești, care este stilul preferat. Ești o tradiționalistă care iubește stilurile clasice? Poți alege rama de ochelari de vedere de damă Guess GU2952 005, fie pentru vederea la distanță, fie pentru citit. Ești pasionată de cele mai recente tendințe? Încearcă rama ochelari de vedere de damă Guess GU2905 001, mai ales dacă ai pielea deschisă la culoare. Indiferent unde te situezi pe spectrul stilului, Lensa are rame de ochelari pentru stilul care ți se potrivește și pe care îl preferi.

Personalitatea ta

Ramele de ochelari reprezintă un mod distractiv de a-ți exprima personalitatea. O pereche de ochelari poate afișa un simț al distracției și al aventurii, în vreme ce o alta poate proiecta o imagine de seriozitate. Alege o singură pereche de rame care îți reflectă cel mai bine adevărata personalitate sau selectează mai multe rame de ochelari care să îți permită s-o alegi pe cea potrivită în fiecare zi.

Forma și mărimea feței

Deși ar trebui să te lași ghidată de gust, înțelepciunea convențională susține că diferite tipuri de ochelari de vedere tind să funcționeze cel mai bine cu anumite forme de față. De exemplu:

  • fața ovală: dacă ai o față ovală, probabil că îți vor sta cel mai bine ramele care sunt cel puțin la fel de late sau mai late decât partea cea mai lată a feței. Este posibil ca ramele înguste să nu arate la fel de bine ca ramele mai late.
  • față în formă de inimă: o față în formă de inimă este mai lată la nivelul frunții și mai îngustă la nivelul bărbiei. Pentru o asemenea față, ia în considerare ramele care sunt mai late în partea de jos pentru a ajuta la echilibrarea dimensiunilor feței.
  • față rotundă: o față rotundă tinde să arate cel mai bine cu rame care sunt înguste sau unghiulare, deoarece acestea permit ca fața să pară mai subțire și mai lungă.
  • față pătrată: dacă fața ta este pătrată sau unghiulară, alegerea unor rame mai rotunde poate echilibra unghiurile feței.
  • față mică: dacă fața ta este deosebit de mică, ia în considerare rame mai mici. Încearcă rame pentru copii dacă ramele pentru adulți sunt toate prea mari.

Cele mai citite articole

Important de știut!

Nu trebuie neapărat să urmezi aceste orientări. Dacă încerci rame de ochelari care arată bine, acestea sunt potrivite pentru tine, indiferent dacă aderă sau nu la înțelepciunea convențională.

Culoarea părului și a pielii tale

Stiliștii clasifică tonurile de păr și de piele ca fiind „reci” sau „calde”. Tonurile reci de păr includ blondul, albastru-negru, roșcat-albastru și unele nuanțe de gri, cum ar fi un amestec de gri și alb. Tonurile calde de păr includ blondul auriu, șatenul auriu, negrul maroniu și griurile maronii. Tonurile reci de piele au o nuanță roz sau albastră. Tonurile calde ale pielii au o nuanță galbenă sau bronzată.  

Dacă părul și pielea ta tind spre tonuri reci, încearcă rame care sunt negre, argintii, maro roz, gri-albăstrui, sau au nuanțe de violet. Dacă părul și pielea ta tind spre tonuri calde, ia în considerare ramele de ochelari în nuanțe de cupru, piersică, roșu, albastru cald sau tortoise deschis. Iar dacă ai un amestec de ambele, încearcă mai multe rame de ochelari și vezi ce ți se potrivește

Tipul de lentile

Rețeta ta de ochelari, precum și greutatea și grosimea lentilelor pe care le alegi ar putea face ca anumite tipuri de rame să fie mai practice pentru tine decât altele.

Nu uita că un optometrist te poate ajuta să alegi ramele și lentilele perfecte, iar medicii oftalmologi pot diagnostica și trata o gamă largă de afecțiuni oculare. 

Cele mai citite articole